Onea.

Time to shop! Find your favorite product, check the latest collection & don’t miss out the best discounts with Onea!

#Instagram

Newsletter

Eroare: Nu am găsit formularul de contact.

Contact Us

156-677-124-442-2887 onea@elated-themes.com 184 Street Victoria 8007
Back to top
  /  Termeni & conditii

Termeni & conditii

 1. INTRODUCERE

VELOUTINE este magazinul online administrat de S.C. ATHORE DELITE S.R.L., inregistrat la Oficiul pentru Registrul Comertului cu nr. J24/850/2010, avand CIF RO27861061, cu sediul in comuna Recea, judetul Maramures, strada Aleea Mocirei, numarul 22, cod postal 437228. Numar de telefon 0731418351, email: contact@veloutinebydelite.ro.

Prezentul document stabileste termenii si conditiile de utilizare a site-ului web www.veloutinebydelite.ro si conditiile de achizitionare a produselor si serviciilor comercializate prin intermediul acestui site web.

Politica de retur, Politica de confidentialitate VELOUTINE, precum si orice alte documente la care se face referire in cuprinsul acestui document, fac parte din Termeni si Conditii. Prin acceptarea Termenilor si a Conditiilor, sunteti, de asemenea, de acord cu Politica de retur, Politica de confidentialitate VELOUTINE, precum si cu toate celelalte documente mentionate in cuprinsul prezentului document. Daca nu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile, va rugam sa nu utilizati acest site web.

Va rugam sa cititi cu atentie Termenii si Conditiile inainte de a utiliza acest site web si de a efectua orice comanda prin intermediul acestuia.

VELOUTINE isi rezerva dreptul de a modifica in orice moment Termenii si Conditiile. Orice modificari aduse Termenilor si Conditiilor vor intra in vigoare numai pentru comenzile noi, inregistrate dupa publicarea modificarilor respective pe acest site web. Astfel, va rugam sa verificati sectiunea aferenta Termenilor si Conditiilor, inainte de fiecare comanda, pentru ca este posibil sa fi intervenit modificari de la ultima vizita.

Daca aveti orice intrebari cu privire la Termeni si Conditii va rugam sa contactati un consilier VELOUTINE la numarul de telefon 0371418351 (de luni pana vineri intre orele 08:00 – 17:00) sau prin email la adresa contact@veloutinebydelite.ro.

 • Definitii

Termenii si Conditiile se vor aplica tuturor vanzarilor de bunuri/produse, comercializate de catre VELOUTINE, prin intermediul site-ului sau, www.veloutinebydelite.ro. In cuprinsul Termenilor si Conditiilor, termenii de mai jos vor avea urmatoarea semnificatie:

Vanzatorul – VELOUTINE.

Cumparatorul – persoana fizica sau persoana juridica care isi creeaza un Cont in Site si efectueaza o Comanda.

Client – persoana fizica sau persoana juridica care are sau obtine acces la Continut, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre www.veloutinebydelite.ro (electronic, telefonic, etc.) sau in baza unui acord de utilizare existent intre www.veloutinebydelite.ro si acesta si care necesita crearea si utilizarea unui Cont.

Cont – sectiunea din Site formata dintr-o adresa de email si o parola care permite Cumparatorului transimiterea Comenzii si care contine informatii despre Client/Cumparator si istoricul Cumparatorului in Site (Comenzi, facturi fiscale, adrese de livrare/facturare, nume, prenume, numar de telefon, adresa de email, etc).

Site – domeniul www.veloutinebydelite.ro

Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului, prin intermediul Site-ului intentia sa de a achizitiona Bunuri de pe Site.

Bunuri – orice produs, inclusiv documentele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator Cumparatorului ca urmare a Comenzii primite de pe Site.

Campanie – actiunea de a expune in scop comercial, un numar finit de Bunuri avand un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp stabilita de catre Vanzator.

Continut:

 • toate informatiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic;
 • continutul oricarui e-mail trimis Cumparatorului de catre Vanzator prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
 • orice informatie comunicata Cumparatorului prin orice mijloc de catre un angajat al Vanzatorului, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta;
 • informatii legate de Bunurile si/sau tarifele practicate de Vanzator intr-o anumita perioada;
 • date referitoare la Vanzator.

Document – prezentele Termeni si Conditii.

Contract – contractul incheiat de catre Cumparator, in conformitate cu Termenii si Conditiile expres acceptate de acesta, si VELOUTINE.

Newsletter – mijloc de informare periodic, exclusiv electronic, respectiv posta electronica (e-mail, SMS) asupra Bunurilor si/sau a promotiilor desfasurate de Vanzator intr-o anumita perioada, fara niciun angajament din partea Vanzatorului cu referire la informatiile continute de acesta.

Tranzactie – incasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vanzarea unui Bun de catre www.veloutinebydelite.ro, Cumparatorului.

Specificatii – toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor asa cum sunt precizate in descrierea acestora.

 • Drepturile de proprietate intelectuala

In conformitate cu Politica de confidentialitate, continutul si materialele publicate pe Site, sunt integral in proprietatea exclusiva a VELOUTINE. Folosirea, fara acordul expres al VELOUTINE, a oricarui material publicat pe acest site web, se pedepseste conform legii.

Prevederile din prezenta sectiune, precum si dispozitiile aplicabile din Politica de confidentialitate, nu va impiedica sa utilizati acest site web pentru a inregistra o Comanda online si a copia/utiliza/printa detaliile acesteia sau ale Contractului.

 

 1. DOCUMENTE CONTRACTUALE
  • Prin inregistrarea unei Comenzi pe Site, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale si intelege ca trebuie sa plateasca pretul afisat pe site pentru bunurile comandate.
  • Contractul se considera incheiat intre Vanzator si Cumparator in momentul primirii de catre Cumparator de la Vanzator, prin intermediul postei electronice si/sau SMS a confirmarii de inregistrare a Comenzii.

 

 1. INFORMATII DESPRE SERVICIUL VELOUTINE ONLINE
  • VELOUTINE ia toate masurile pentru ca informatiile publicate pe Site, inclusiv descrierea Produselor si a Serviciilor, precum si preturile listate, sa fie, in orice moment, corecte si complete. Cu toate acestea, se pot face si greseli. In asemenea situatii, VELOUTINE va incerca sa inlature toate erorile survenite in cel mai scurt timp posibil. In cazul in care VELOUTINE constata ca eroarea respectiva a afectat/influentat Comanda dumneavoastra, va incerca sa va informeze in cel mai scurt timp posibil, oferindu-va atat posibilitatea reconfirmarii Comenzii, cat si posibilitatea anularii acesteia.
  • Va rugam sa aveti in vedere ca achizitionarea produselor pe internet ofera o experienta diferita de cea din magazin. In special, trebuie sa stiti ca:
 • culorile Produselor, astfel cum sunt prezentate pe Site, pot fi diferite in realitate, pentru ca depind de mai multi factori, inclusiv, dar fara a se limita la, setarile monitorului dumneavoastra;
 • dimensiunea si forma Produselor pot fi diferite in realitate fata de modul in care apar in imaginile disponibile pe Site, insa VELOUTINE furnizeaza informatii complete privind dimensiunile Produselor in descrierile prezentate pentru fiecare Produs in parte. De aceea, va rugam sa aveti in vedere ca este responsabilitatea dumneavoastra sa verificati ca marimea reala a fiecarui Produs sa corespunda scopului pentru care ati achizitionat respectivul Produs;
 • fotografiile si imaginile de pe Site au doar rol ilustrativ/orientativ. Pentru o descriere exacta a Produsului si a detaliilor incluse, trebuie sa cititi cu atentie descrierea corespunzatoare a Produsului;
 • Produsele vor fi livrate numai in masura in care sunt disponibile, existand astfel riscul ca VELOUTINE sa nu poata livra Comanda. De asemenea, VELOUTINE isi rezerva dreptul de a retrage orice Produs de la vanzare, in orice moment. In asemenea situatii, singura responsabilitate a VELOUTINE fata de dumneavoastra este rambursarea integrala a sumelor platite pentru respectivele Produse pe care nu le mai poate furniza/le-a retras de la comercializare, in termen de 15 zile.
 • VELOUTINE depune toate eforturile pentru a livra Produsele si a presta Serviciile solicitate de Cumparator in conformitate cu data de livrare, mentionata in email-ul cu detalii despre livrare, transmis potrivit prevederilor din punctul 6 . Mentionam ca toate informatiile cu privire la livrare oferite de VELOUTINE (pe Site, la telefon sau prin e-mail) sunt doar cu titlu estimativ si, de aceea, pot varia de la caz la caz. Va rugam sa consultati punctul 6 pentru mai multe informatii despre livrare;
 • nu toate Produsele prezente pe Site pot fi achizitionate prin intermediul Comenzilor Online.
  • Nu este permisa utilizarea acestui site web in scopul introducerii in mod deliberat de virusi sau orice alt program sau material care poate fi tehnic daunator sau distructiv. Sunt interzise incercarile de acces neautorizat la acest site web, la serverul pe care este gazduit acesta sau la orice alt server, calculator sau baza de date in legatura cu acest site web. Prin acceptarea Termenilor si Conditiilor va angajati sa nu atacati acest site web prin intermediul unui atac de blocare a serviciului sau de blocare distribuita a serviciului.

Nerespectarea dispozitiilor din prezenta clauza va fi raportata autoritatilor competente in vederea aplicarii sanctiunilor legale si va determina suspendarea imediata a dreptului de a utiliza acest site web.

VELOUTINE, desi depune toate eforturile pentru a asigura o navigare sigura pe pagina sa web, nu garanteaza ca Site-ul, serverele pe care este gazduit sau email-urile trimise sunt fara virusi sau alte componente informatice cu caracter potential daunator, ca nu contine erori, omisiuni, defectiuni, intarzieri sau intreruperi in operare sau transmitere, caderi de linie sau orice alti factori similari. Va rugam sa aveti in vedere ca folositi Site-ul pe riscul propriu, VELOUTINE nefiind in niciun fel responsabila pentru eventualele daune directe sau indirecte cauzate de utilizarea sau accesarea/vizitarea Site-ului sau ca urmare a utilizarii informatiilor de pe site. VELOUTINE nu raspunde de erorile sau omisiunile care pot interveni in redactarea sau prezentarea materialelor de pe Site, fara ca prin aceasta prevedere sa fie afectate drepturile de care beneficiati, in temeiul legii, in calitate de consumator.

Astfel, este in avantajul dumneavoastra sa va asigurati ca aveti instalate sisteme adecvate de aparare, menite sa va protejeze calculatorul de virusi si/sau orice alt continut daunator.

VELOUTINE isi rezerva dreptul de a anula Comenzile care privesc Produse afisate pe Site ca urmare a unor erori tehnice sau care, din cauza unor erori tehnice, prezinta preturi evident eronate/derizorii (preturi care pot fi, in mod rezonabil, apreciate ca eronate/derizorii de catre consumatorul mediu), cu consecinta restituirii intregii sume platite de Cumparator in considerarea comenzilor anulate, daca este cazul, in termen de 14 (paisprezece) zile.

Orice link-uri catre alte site-uri web sau materiale ale unor terte parti, daca este cazul, postate pe Site sunt oferite exclusiv in scop informativ, iar VELOUTINE nu isi asuma in niciun fel responsabilitate pentru continutul acestor site-uri si materiale, pentru produsele sau serviciile promovate sau comercializate prin intermediul acestor site-uri web.

 • VELOUTINE are dreptul, in orice moment, sa modifice, sa suspende sau sa inceteze comercializarea online a Produselor si/sau Serviciilor, partial sau in totalitate, temporar sau permanent, cu sau fara notificare prealabila. VELOUTINE nu va fi responsabil pentru nicio modificare, suspendare sau intrerupere a disponibilitatii Comenzilor, fara ca prin aceasta prevedere sa se aduca atingere drepturilor pe care legea le recunoaste consumatorilor. De asemenea, Comenzile valabil confirmate de catre VELOUTINE, anterior operatiunilor de modificare, suspendare sau incetare dispuse, vor fi in mod corespunzator executate de VELOUTINE.
 • VELOUTINE va asigura confidentialitatea datelor dumneavoastra, respectiv a datelor de autentificare, parolei si tuturor celorlalte detalii in legatura cu contul creat pe Site, in conformitate cu Politica de confidentialitate. Cu toate acestea, este responsabilitatea dumneavoastra sa va asigurati ca informatiile privind contul creat pe Site raman confidentiale in orice moment si ca nu vor fi transmise catre terti. Prin acceptarea Termenilor si Conditiilor sunteti de acord sa informati VELOUTINE in cel mai scurt timp posibil daca aveti, in mod rezonabil, suspiciuni ca securitatea contului dumneavoastra este in pericol.
 • Va rugam sa aveti in vedere ca puteti face o Comanda valabila numai daca ati implinit varsta de 18 ani si doriti ca Produsele sa fie livrate pe teritoriul Romaniei. Este nevoie in mod necesar de o adresa de email valabila/activa si un numar de telefon la care puteti fi contactat cu usurinta.
 • Comercializarea online a Produselor are loc in sistem en-detail (comert cu amanuntul), iar nu en-gros (comert cu ridicata).
 • VELOUTINE nu asigura continuitatea produselor aflate in categoria ”Oferte speciale” din cadrul magazinului online.
 • Saltelele VELOUTINE sunt disponibile dar pe comanda cu termen de livrare de minim 10 zile lucratoare.
 • Ofertele de pret si discounturile nu se cumuleaza intre ele.

 

 1. INREGISTRAREA PE SITE

Daca vizitati Site-ul (chiar daca nu achizitionati Produse sau Servicii), aveti calitatea de utilizator. In vederea efectuarii unei Comenzi online este necesar sa va inregistrati pe Site, prin crearea unui cont unde veti putea gestiona comenzile sau datele referitoare la livrare.

 

 1. ERORI LEGATE DE PRETURI
  • VELOUTINE va depune toate eforturile pentru ca preturile indicate in sectiunile Magazin si Comenzi sa fie corecte. Cu toate acestea, este posibil sa apara si erori. In cazul in care VELOUTINE descopera o eroare legata de pretul unui/unor Produs/e comandate deja de catre Cumparator, acesta va fi informat cat mai curand posibil, despre eroarea produsa. In aceste situatii, Cumparatorul va avea optiunea fie de a reconfirma Comanda la pretul corect, fie de a anula Comanda.
  • In cazul in care Cumparatorul nu poate fi contactat, intr-un termen rezonabil, folosind detaliile de contact pe care le-a furnizat in timpul procesului de comanda, VELOUTINE va considera Comanda anulata si Cumparatorul va fi notificat despre aceasta prin e-mail.
  • In cazul in care Cumparatorul decide anularea Comenzii, dupa ce a fost informat cu privire la preturile corecte ale Produselor, insa anterior acestui moment a achitat deja pretul Produselor comandate, VELOUTINE va oferi o rambursare completa in cel mai scurt termen (dar nu mai mult de paisprezece (14) zile calendaristice de la anulare).
  • In masura in care VELOUTINE nu a informat Cumparatorul cu privire la preturile eronate, potrivit prevederilor din prezenta sectiune, si a confirmat Comanda, Contractul valabil incheiat va fi in mod corespunzator executat si Produsele vor fi livrate in conformitate cu Punctul 6 de mai jos.

 

 1. LIVRAREA PRODUSELOR SI TRANSMITEREA RISCURILOR
  • Vanzatorul se obliga sa livreze Produsele in sistem de curierat door-to-door catre Cumparator si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.
  • Imediat dupa plasarea comenzii veti primi un e-mail care va contine numarul si valoarea Comenzii, modalitatea de plata, numarul de AWB precum si data estimata de livrare. Verificarea stadiului livrarii se poate face pe site-ul furnizorului de servicii de curierat FAN COURIER prin introducerea numarului de AWB al comenzii.
  • In ziua livrarii comenzii veti fi contactat de catre societatea de curierat, prin telefon sau SMS, la numarul de telefon mobil pe care l-ati furnizat in timpul procesului de comanda.
  • La livrare, in momentul receptionarii produselor Cumparatorul are obligatia de a verifica corectitudinea numarului de colete primite, precum si integritatea lor, iar orice deviatie/neregula trebuie semnalata pe documentul de livrare aferent comenzii si trebuie sa fie semnat de catre Cumparator. Refuzul de semnare a documentului de livrare reprezinta refuzul de acceptare a Produselor. In cazul in care nici o deviatie/neregula nu a fost semnalata de Cumparator la livrarea produselor pe documentul de livrare, VELOUTINE isi rezerva dreptul de a refuza eventualele reclamatii ulterioare referitoare la starea Produselor livrate. Prin aceasta nu va fi afectat in nici un fel dreptul legal al Cumparatorului de a notifica ulterior VELOUTINE in cazul in care constata un defect sau orice alta lipsa de conformitate a Produselor.
  • Dupa semnarea documentelor de livrare, Cumparatorul dobandeste posesia fizica a Produselor comandate. Din acest moment, Cumparatorul preia toate riscurile asupra Produselor, respectiv riscul de pierdere, pieire sau de deteriorare.
  • In cazul in care Cumparatorul nu este disponibil personal, poate desemna o terta persoana care sa preia Produsele in numele sau. Reprezentantul Cumparatorului trebuie sa fie o persoana cu capacitatea juridica necesara, respectiv sa fi implinit varsta de 18 ani, pentru a putea primi, in numele Cumparatorului, Produsele. Cumparatorul este de acord ca VELOUTINE sa se bazeze pe instructiunile reprezentantului ca si cum ar fi propriile sale indicatii.

 

 1. GARANTIILE ACORDATE PRODUSELOR

Produsele comercializate online de catre VELOUTINE beneficiaza atat de garantiile prevazute imperativ de lege in favoarea consumatorului, cat si de cele comerciale pe care VELOUTINE le acorda consumatorilor in plus fata de cele legale. Toate informatiile cu privire la garantiile Produselor, se regasesc in Certificatul de garantie.

 

 1. ANULAREA COMENZII SI RETURNAREA PRODUSELOR
  • Cumparatorul are posibilitatea sa anuleze comanda efectuata pana la momentul livrarii acesteia.
  • In temeiul prevederilor legale in vigoare, beneficiati de dreptul de retragere din Contractul incheiat cu VELOUTINE. Dreptul de retragere reprezinta posibilitatea dumneavoastra de a returna Produsele achizitionate prin Comanda, in termen de 14 zile calendaristice, fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri. Astfel, potrivit OUG 34/2014, perioada de returnare a unui Produs sau renuntare la un Serviciu expira in termen de 14 zile de la:
   • ziua in care Cumparatorul intra in posesia fizica a ultimului Produs – in cazul in care Cumparatorul comanda printr-o singura comanda produse multiple care vor fi livrate separate;
   • ziua in care Cumparatorul intra in posesia fizica a ultimului Produs sau a ultimei piese – in cazul livrarii unui produs care consta din mai multe loturi sau pachete. Toate informatiile relevante pentru exercitarea concreta a dreptului de retragere sunt prevazute in Politica de retur disponibila in sectiunea intitulata Politica de retur VELOUTINE.

 

 1. LEGISLATIA APLICABILA SI JURISDICTIE

Utilizarea Site-ului, transmiterea Comenzilor si incheierea Contractelor prin intermediul Site-ului sunt guvernate de legislatia romana. Orice litigiu care rezulta din sau in legatura cu folosirea site-ului web sau in legatura cu o Comanda/un Contract va fi supus instantelor competente din Romania. Consumatorii nu pot renunta la drepturile care le sunt garantate de lege. Orice clauza contractuala prin care se renunta sau se restrang in mod direct sau indirect drepturile prevazute de lege in favoarea consumatorilor nu este obligatorie pentru acestia.

 

ACTE NORMATIVE IN DOMENIUL PROTECTIEI CONSUMATORILOR

( enumerarea nu este limitativa)

 1. Ordonanta 21/1992 privind protectia consumatorilor, republicata redate cu caracter enumerativ APLICABILE.
 2. Legea 449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora.
 3. Ordonanta urgenta 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative.
 4. Legea 365/2002 privind comertul electronic, republicata.